6 credințe toxice care vă vor ruina cariera

Credința Toxică # 1: Perfecțiunea = Succesul

Ființele omenești, prin natura lor diferită, sunt supuse greselii. Cand perfectiunea este scopul tau, esti mereu lasat in voia sentimentului de eșec  și de a-ți petrece timpul plângându-te de

ceea ce nu ai reușit sa realizezi, în loc să te bucuri de ceea ce ai  reușit să realizezi.

 

Credința Toxică # 2: Destinul meu este predeterminat

Prea mulți oameni cedează,într-o manieră irațională, ideii că sunt predestinați să reușească sau să nu reușească. Nu faceți  greșeala  asta; destinul tău este în mâinile tale. Succesul sau eșecul  sunt rezultatul deciziilor și eforturilor tale. În jocul sorții vei trage cărți proaste sau ași, dar succesul sau eșecul în viață nu depind decât de decizii și eforturi.

Credința Toxică # 3: Eu "Întotdeauna" sau "Niciodată"nu voi face asta

Nu există nimic în viață pe care să îl faceți  întotdeauna sau niciodată. Puteți face ceva foarte mult sau nu puteți face ceva suficient, dar încadrarea comportamentului dvs. în termeni de "întotdeauna" sau "niciodată" este o formă de autocompătimire. Te face să crezi că nu ai niciun  control asupra ta și că asta nu se va schimba niciodată. Nu ceda.

Credință Toxică # 4: Reușesc când alții mă aprobă.

Indiferent de ce gândesc oamenii despre tine la un moment dat, un lucru este sigur - nu esti niciodata la fel de bun sau de rău precum spun ei că ești. Este imposibil să vă dezactivați reacțiile la ceea ce alții  gândesc sau spun despre tine, dar puteți să  luați opiniile oamenilor ca un praf de sare aruncat în mare. În acest fel, indiferent ce gândesc oamenii despre tine, valoarea ta de sine vine numai din tine.

Credința Toxică # 5: Trecutul meu = viitorul meu

Eșecurile repetate vă pot eroda încrederea în sine și greu de crezut că veți obține un rezultat mai bun

in viitor. De cele mai multe ori, aceste eșecuri rezultă din asumarea unor  riscuri și din încercarea de a obține ceva care nu este uşor. Amintiți-vă că succesul se află în capacitatea dumneavoastră de a crește în fața eșecului. Orice lucru care merită realizat vă va cere să vă asumați anumite riscuri și nu puteți permite eșecului să  vă  împiedice să credeți  în abilitatea dumneavoastră de a reuși.

 

Credința Toxică # 6: Emoțiile mele = Realitate

Dacă ați citit Inteligența Emoțională 2.0, știți cum să vă uitați la sentimente și la fapte, separate

de la ficțiune. Dacă nu, ați putea dori să o citiți. In caz contrar, emoțiile voastre vor continua să vă schimbe simțul realității, făcându-vă  vulnerabili la vorbirea automată  negativă care vă poate submina întregul potențial.  Dacă poți depăși convingerile de autolimitative de mai sus, vei  face pași importanți în îmbunătățirea autocunoașterii.